Google usunie wszystkie adblockery VPN, które nie spełniają ich polityki
Po prostu zmień prywatny DNS na: dns.adguard.com
Reklamy z aplikacji społecznościowych i przeglądarki.
Edytuj 1: dla jasności, nie korzystam z ich aplikacji. Po prostu zmień ustawienia DNS na swoim urządzeniu na dns.adguard.com.
Edytuj 2: Używam tego na OnePlus 8 Pro z OxygenOS 12.1 (wersja C36), na bazie Android 12.
Za 5 lat internet będzie składał się w 80% z reklam, a w 20% z treści użytkowników. Fajne było to, póki trwało, przypuszczam.
Obejrzyj, jak powiedzą, że już oferują własne VPN przez Google One, jako argument.
Po prostu pobierz aplikacje spoza sklepu Play lol. Gotowe.
Więc source’ujemy się gdzie indziej, albo korzystamy z DNS AdGuard, tak?
Ustawienia>sieć i internet> Prywatny DNS> DNS.adguard.com>zapisz
Dlatego kluczowe jest F-Droid
Huh. DuckDuckGo ma wersję beta w swojej prywatnej przeglądarce, która blokuje trackery, ale nie reklamy, systemowo używając interfejsu VPN. Zastanawiam się, czy się to nie odbije.
Mam nadzieję, że nie. To otwiera oczy, pokazując, ile aplikacji działa w tle bez potrzeby, wysyłając informacje o Twoim urządzeniu osobom trzecim.
Czy Google zaczyna odczuwać presję braku metadanych?
AdAway jest świetne na moim telefonie.
Nextdns jako własny profil DNS + Pi-hole w domu zrobiło cuda w eliminacji reklam na telefonie i przeglądarce.
Blokowanie reklam to główny powód, dla którego nadal rootuję.
Magisk energizowany blokuje wszystko.
Blokowanie reklam oparte na DNS jest prawdopodobnie lepszym rozwiązaniem dla większości ludzi.
Patrzę z góry na politykę VPN Google z mojego zamku Pi-Hole.
Nowsza polityka jasno mówi, że VpnService nie może być używany do „Manipulowania reklamami, które mogą wpływać na monetyzację aplikacji”.
Co zrobiła blokada 6, by spełnić te wymogi? Czy to nie główna funkcja blokady?
Firefox z uBlock Origin, Pi-hole w sieci domowej.
Czasami zapominam, że ludzie widzą reklamy.
Ulepsz swoje życie, ludzie.
Chcecie, żeby ludzie rezygnowali z waszej przeglądarki? Bo to właśnie sprawia, że ludzie ją porzucają.
Kurcze, Google naprawdę ułatwia mi przejście na iOS i nawet nie korzystam z Chrome.
Czekam na iPhone 15 z USB-C i jestem kupiony.
Naprawdę, naprawdę CHCESZ, żeby UE zajechała Google i wymusiła dodanie ręcznego przełącznika dla SafeNet, tak żeby można go było wyłączyć lub wymusić włączenie na stałe, a aplikacje od niego zależne działały nawet po rootowaniu.
To samo dla bootloaderów, które mogą być odblokowane domyślnie.
Mam dość wybierania między korzystaniem z aplikacji płatniczych, za które płacę, a telefonem.