Kiedy firmy nie łapią, że ludzie nie chcą, aby reklamy wpychano im w twarz, zmieniają politykę, czyniąc usuwanie tych reklam „nielegalnym”. To mnie obrzydza. Szczególnie te poziomy subskrypcji w formie tierów. Ci biedni lub żyjący w biedzie nie mają luksusu pozbycia się reklam (tak, biedni ludzie powinni mieć jeszcze jakieś luksusy, jak Netflix), a mimo to są zmuszeni je oglądać. Już są biedni, a wy nadal chcecie ich pieniądze? Chciwość korporacji jest zdumiewająca i niemoralna/nieetyczna.
śmieje się z Pi-Hole
Kurna, Google. Mam ich dość.
Polityka jest interesująca, bo Apple kiedyś zakazywało blokowania reklam VPN, a potem po 2-3 latach znów je zezwoliło. Tymczasem Google je blokuje, ale przynajmniej można instalować z pliku APK. To utrudni korzystanie nie-techowym użytkownikom.
Pamiętasz, jak Google usunęło „Nie być złem” z Kodeksu Etyki? Pepperidge Farm pamięta.
Chyba będę musiał ręcznie go zainstalować.
O nie… Tak czy siak, osoby, które chcą to zrobić, nie korzystają chyba z Play Store, aby to osiągnąć.
Oznacza to, że aplikacje, które będą blokować wszystko, oprócz śledzenia Google, znamy ten scenariusz.
Rozwiązanie z Fdroidem.
Blokada Pi-hole 6 została już dostosowana do nowej polityki i nadal będzie dostępna w Google Play.
Co? Jak? Czy to znaczy, że proste działanie aplikacji to nie wszystko?
Dlatego tak ważne jest ręczne instalowanie.
AdGuard jest lepszy niż wszystkie i nie znajduje się w sklepie z aplikacjami, więc pieprzcie to.
Przyszłość internetu będzie do dupy. Przypomina mi to ostatnie Bo info.
Nic już nie jest bezpieczne. Widzę, że wszyscy mówią, iż przejdą na iPhone, jakby to było cokolwiek lepsze. Haha. Pamiętam, jak Apple robiło to samo lata temu.
Następne: Google wymusi na użytkownikach Chrome korzystanie z 8.8.8.8 jako głównego serwera DNS.
Mam nadzieję, że to jest punkt zwrotny kończący ich dominację w branży technologicznej.
Z jakiegoś powodu, mają pełną swobodę w realizacji planów, które sprawiły, że Microsoft miał kłopoty w latach 90.
Praktycznie wszystkie z nich lol
Co za krótka, dziwna podróż. Mam nadzieję, że dożyję, aby zobaczyć jakąś poważniejszą rewolucję internetową, w której to wyjdzie z rąk korporacji.