Na odwrocie jest również numer faktury, którego nie chciałem udostępniać. Czy to jest legalne, czy nie?
Zamówiłeś skąd? Na pewno nie z oficjalnej strony Kaspersky
Szczerze mówiąc, wygląda to na oszustwo. Na pewno sprzedawca jest legalny? Mam na myśli, że nawet używają WhatsApp, to duża czerwona flaga.
Poza tym, po co kupować Kaspersky u sprzedawców? Lepiej kupić je od oryginalnego producenta, oni oferują swoje produkty prawie wszystkim na świecie.
Za chwilę ktoś powie Ci, żeby pobrać Team Viewer od faceta z mocnym akcentem, twierdzącego, że nazywa się Bob i pochodzi z USA
Jeśli mówi “drogi kliencie,” to znaczy, że to oszustwo. Każda firma, od której kupujesz lub którą odwiedzasz, będzie miała Twoje imię i nie wyśle Ci listu. Zamiast tego wyślą Ci e-mail
Tak, wygląda to na fałszywe. Jeśli nie jesteś pewny, sprawdź e-mail wsparcia klienta na oficjalnej stronie, wyślij to i sprawdź, czy jest prawdziwe
Nigdy, PRZENIGDY nie kupuj antywirusa od kogoś z drugiej ręki. Zawsze kupuj go bezpośrednio na stronie producenta, nawet jeśli jest to trochę droższe.
To moze być, miałem wielu sprzedawców, którzy chcieli, żebym skontaktował się z nimi osobiście w celu uzyskania kodu, żeby nikt go nie ukradł. Po prostu sprawdź to i zrefunduj, jeśli nie jest legalne.
Czy to jest legalne, czy nie, nie ma znaczenia, dopóki masz odrobinę zdrowego rozsądku.
Wejdź na stronę, zaloguj się
Otrzymasz klucz licencyjny
Z linkiem do pobrania
To jest zazwyczaj e-licencja. Powinni wysłać Ci link do instalatora i numer seryjny. Jeśli są resellerami, mają zestaw kluczy, które mogą sprzedać. Zadzwoń do nich i poproś o link, zamiast zdalnej instalacji.
Kupiłem licencję na Amazonie z okazji, że musiałem podać mój adres e-mail. Po zakupie musiałem zainstalować Kaspersky z jakiegoś linku (nie pamiętam, czy w mailu, który wysłali, czy na stronie Kaspersky). Klucz licencyjny był w mailu od sprzedawcy. W moim przypadku to było tak. Produkt był legalny.
Mój kolego, powinieneś zainteresować się Scamio Bitdefendera, bo to mogło Ci pomóc uniknąć zakupów od oszusta. Nawet resellerzy licencji hurtowych powiedzą Ci, które wersje możesz pobrać ze stron oficjalnych, aby były kompatybilne z zakupioną licencją (zwykle wbrew warunkom licencji hurtowej, które oni sprzedają, ale to inna bajka).