Używanie VPN po zakazie TikToka

Teraz gdy TikTok oficjalnie zniknął, czy ktoś miał szczęście z VPN-em? Słyszałem mieszane opinie na temat tego, czy VPN może pomóc przejść przez ścianę, więc szukam wiadomości, które VPN-y (jeśli są jakieś) odniosły sukces.

Edit: Nie miałem wystarczająco czasu, by spróbować tych opcji podczas gdy aplikacja była nieczynna, ale mogą być przydatne, jeśli zakaz zostanie przywrócony.

Obecnie używam NordVPN Premium, próbowałem z różnymi krajami i żaden nie działał, wygląda na to, że ISP mają to zablokowane na podstawie lokalizacji geo twojego urządzenia.

TikTok wprowadził system, w którym jeśli wykryje, że znajdujesz się w Stanach Zjednoczonych lub korzystasz z konta utworzonego w USA, wyświetli komunikat o błędzie lub standardowy ‘Przepraszamy, TikTok nie jest dostępny teraz’. Dotyczy to niezależnie od używanego VPN, DNS czy proxy. Sam to testowałem i sprawdzałem różne metody i usługi. Wygląda na to, że pomyśleli o tym i są sprytni w zapobieganiu dostępu do TikToka z USA.

Jednak VPN może nadal działać jeśli:

1. Nie jesteś zalogowany na konto utworzone w USA.
  2. Twoja przeglądarka nie ujawnia, że jesteś w USA (np. unikaj Microsoft Edge).
  3. Jeśli TikTok nadal wykrywa, że jesteś w USA, wyłącz ustawienia lokalizacji / geolokalizacji na urządzeniu lub użyj emulatora GPS, aby ręcznie ustawić lokalizację na kraj, gdzie TikTok nie jest zakazany, np. UK.

Krok po kroku, jak zainstalować i używać TikToka przez VPN i zmianę regionu na iPhone (wymagany dostęp do Wi-Fi)

1. Pobierz i skonfiguruj VPN

• Pobierz wiarygodną aplikację VPN (np. NordVPN, ExpressVPN, Surfshark, Mullvad, Proton, darmowa lub płatna).
  • Połącz się z serwerem w Kanadzie, aby ukryć swoją lokalizację.

2. Zmień region na iPhone

• Przejdź do Ustawień > Ogólne > Język i region.
  • Dotknij Region i wybierz Kanadę.
  • Telefon może wykonać miękkie zresetowanie.

Po prostu wejdź na howtowatchtiktok.com

Usuń dane i pamięć podręczną aplikacji.
(Czasami opcjonalnie) Usuń kartę SIM.
Wybierz serwer w lokalizacji z kraju, w którym nie ma zakazu.
Pobierz APK z zaufanej strony trzeciej.
Utwórz nowe konto w kraju bez blokad.

Wiem, że jestem spóźniony, ale to wszystko pokazało mi, jak mało ludzie tak naprawdę wiedzą o serwerach, VPN-ach lub o tym, jak nawet wyszukać informacje w Google. :joy: Wciąż widzę, jak ludzie argumentują, że VPN-y nigdy nie działały i nikt nie wszedł na TikToka z VPN-em, podczas gdy inni pokazują, że to możliwe. Używałem wersji na komputerze w przeglądarce i musiałem być wylogowany z konta, aby uzyskać dostęp do TikToka z VPN. Wydawało się, że na aplikacji to nie działa, ale na stronie internetowej. Rozbawiło mnie, jak szybko ludzie powtarzają fałszywe informacje typu “zakaz usunie wszystkie dane” bez nawet wyszukania tego lub sprawdzenia. Wszystkie fałszywe informacje, które widzę na TikToku, są rozprzestrzeniane przez ludzi, którzy nie potrafią zweryfikować informacji, i będą głośno się kłócić, będąc w błędzie, co zaczyna mnie zniechęcać do korzystania z aplikacji. Co drugie wideo to ktoś, kto głośno powtarza nieprawdziwe informacje, a w komentarzach ludzie piszą “Omg, nie wierzę! Wiedziałem!” bez weryfikacji informacji :woman_facepalming:

Zobacz mój komentarz dotyczący VPN i zakazu TikToka.

ZNALEŹLEM POST NA REDDIT, KTÓRY MA ROZWIĄZANIE: (DZIELĘ SIĘ Z Wami, bo u mnie to zadziałało, więc i wy spróbujcie, VPN nie działał u mnie)

"Niektóre VPN-y albo wszystkie, które próbowałem, zostały zablokowane, więc zdecydowałem się na proxy ISP (ok. 4 USD), które są w zasadzie wynajętym, dedykowanym IP bez innych użytkowników i bez logów.
Po ustawieniu, po prostu się z nim połączyłem i korzystałem z TikToka bez problemów.

UWAGA: UŻYJ NOWEGO KONTA TikTok ZAŁOŻONEGO PODCZAS KORZYSTANIA Z PROXY

Kupiłem proxy ISP z https://alertproxies.com/, i dostępnych jest mnóstwo tutoriali, które pomogą z konfiguracją. To prosty proces i całkowicie legalny."

Pobierz przeglądarkę Brave i wyszukaj TikToka, możesz scrollować i wszystko, tylko nie loguj się.

HAHAHA, HOORAY, TRUMP ZWALNIŁ TO Z POWROTEM. NIE TRAĆ CZASU ANI PIENIĘDZY NA VPN-y!!!

Po usunięciu TikToka z telefonu, użyciu VPN i zmianie ustawień na Kanadę, udało mi się przywrócić aplikację TikTok na telefonie. Teraz, czy mogę usunąć VPN i przywrócić ustawienia do USA, czy muszę zawsze z niego korzystać?

Znalazłem sposób na zainstalowanie TikToka po jego usunięciu, działa na Samsungu S24 Ultra. Najpierw stwórz nowe konto Google w Kanadzie. Potem pobierz VPN, nawet nie musi być ten sam. Zmieniasz lokalizację na Kanadę. W regularnym sklepie Apple widzisz TikToka, ale nie możesz go pobrać. Następnie wyłącz Wi-Fi, Bluetooth i lokalizację. Zainstaluj Tor i korzystaj z przeglądarki Onion. Zaloguj się na kanadyjskie konto Google i pobierz TikToka przez przeglądarkę. To zadziałało u mnie.

Darmowe wideo wiralowe na TikToku, bez nazwy, Mashallah9814.

Jak ominąć ekran zakazu TikToka? Tutorial na discordzie naszej społeczności Media Maxxing

Pamiętaj, że to jest społeczność, a posty od nowych kont (<1 dzień) lub z niskim karma mogą być usunięte. Nie mamy oficjalnej afiliacji z TikTokiem.

Jestem botem, ta akcja została wykonana automatycznie. Jeśli masz pytania lub wątpliwości, skontaktuj się z moderatorami tego subreddita.