Cześć, obecnie pobrałem NordVPN i zauważyłem, że nie mogę otworzyć stron jak zwykle, chyba że połączę się z serwerem VPN. Wie ktoś dlaczego?
Sprawdź ustawienia NordVPN. Możesz wymusić, aby połączenie VPN było konieczne, aby cokolwiek się połączyło. To może być przyczyną obecnych ustawień.
W ustawieniach jest opcja o nazwie “Wyłącznik Internetu”. Wyłącz ją, jeśli jest włączona.
Też miałem ten problem. Najłatwiejszym sposobem dla mnie było zatrzymanie usługi NordVPN (w Windows 10 otwórz Menedżera zadań (CTRL + ALT + DEL lub kliknij prawym przyciskiem na pasek zadań), wybierz Usługi i znajdź nordvpn-service, kliknij prawym i wybierz zatrzymaj).
Aby ją ponownie uruchomić, wystarczy otworzyć NordVPN i pojawi się komunikat, że usługa nie działa, oraz przycisk do jej uruchomienia.
To w zasadzie działa tak samo jak restart, ale jest znacznie mniej irytujące…
Mnie to też raz czy dwa razy się zdarzyło, próbowałeś zrestartować urządzenie?
Jestem w trakcie podróży międzynarodowej (dlatego kupiłem subskrypcję NordVPN) i ciągle natrafiam na ten sam problem podczas przełączania się między hotelowym Wi-Fi (np. z pokoju do lobby/centrum komputerowego, żeby coś wydrukować). Dla mnie rozwiązaniem było za każdym razem zrestartowanie laptopa, co rozwiązywało problem, choć jest to uciążliwe, zwłaszcza gdy potrzebuję tylko lekkiego przeglądania bez logowania się na cokolwiek, więc całkowicie pomijam NordVPN.
Cześć, twoja zgłoszenie zostało automatycznie usunięte, ponieważ twoje konto nie spełnia wymagań karma. Konta muszą mieć minimalnie 100 łącznej karmy, aby móc publikować w tym subreddit. Ta zasada ma na celu poprawę jakości zgłoszeń i ograniczenie nadużyć od kont trolli.
Jestem botem, i ta akcja została wykonana automatycznie. Jeśli masz jakieś pytania lub wątpliwości, skontaktuj się z moderatorami tego subreddit.