Działanie NBA League Pass przez Express i VPN

Próbuję uruchomić NBA League Pass, ale wygląda na to, że strona jakoś wie, że nie jestem w kraju, w którym mówi VPN. Widzę kod błędu 7027

“Poza krajem zablokowane, ponieważ klient nie jest ani w kraju macierzystym, ani w regionie przenoszenia treści”

Nawet anulowałem i założyłem nowe konto na NBA ID, które mówiło, że nie jestem w USA. Nadal bez efektu. Macie jakieś pomysły?

Mam ten sam błąd. Moje konto zawsze było meksykańskie. Przez ostatnie 2 lata oglądałem wszystkie mecze w CA przez VPN. Już nie. Coś się zmieniło, że NBA LP teraz potrafi blokować nawet z VPN

Wygląda na to, że jest ograniczone na urządzeniach, które mogą wymagać usług lokalizacyjnych. Moje iOS i AppleTV nie działają, ale przeglądarka sama respektuje moje połączenie VPN i przesyła strumień. Gdyby poświęcili połowę czasu na rozwijanie funkcji tego serwisu zamiast ograniczania dostępu dla płacących subskrybentów, mieliby najlepszą platformę sportową.

Miałem ten sam problem. Próbowałem znaleźć obejście przez całą poprzednią noc z ograniczonym skutkiem. Wydaje się, że działa tylko przez lukę z VPN na całym świecie, a nawet wtedy obraz był skaczący i praktycznie nie do oglądania. Rok temu korzystałem z VPN i mogłem cieszyć się LP na laptopie, więc to duże rozczarowanie. Dajcie znać, jeśli ktoś znajdzie obejście, bo może zadzwonię do anulowania LP, bo to warte było oglądania WSZYSTKICH meczów NBA.

Niezależnie, mam nadzieję, że następny CBA pozwoli na dostęp do wszystkich meczów bez blackoutów. Wątpię, ale to jest niesamowicie nieprzyjazne dla konsumentów, szczególnie że ludzie z League Pass to największymi fanami i chcą LEGALNIE oglądać jak najwięcej produktów. Obecny system czyni to niemożliwym, smh

Ten sam problem, nie mogę obejrzeć meczu Brooklyn Nets na NBA League Pass podczas logowania do serwera ExpressVPN w Tampa.

Miałem ten sam problem próbując oglądać mój lokalny zespół. Ale dziwne, że próbowałem oglądać inne mecze bez VPN i dostawałem ten sam komunikat.

Nie udało mi się tego uruchomić na żadnej przeglądarce, mam nadzieję, że wkrótce pojawi się rozwiązanie.

Miałem szczęście, gdy wyłączyłem usługę lokalizacji na Macu.

Czy są jakieś dobre strony do streamowania?

Tymczasowe rozwiązanie, którego używam, to najpierw włączenie VPN, zalogowanie się na NBA i przejście do strony, na której wybiera się mecz. Następnie wybieram mecz i, podobnie jak wy, dostaję błąd. Wyłączam VPN, klikam link do oglądania u góry. Ikona ładowania na karcie się pojawi, ale nic się nie dzieje. Musisz poczekać, aż ikona przestanie się ładować. Potem znowu kliknięcie linku do oglądania i strona powinna się przeładować, i można oglądać mecz.

Czasami wylogowuje cię i musisz ponownie włączyć VPN i powtórzyć kroki. Trzeba być wytrwałym.

Edit 1: To działa też na aplikacji NBA na telefonie. Aktywuj VPN, zaloguj się do aplikacji NBA. Wybierz mecz, który chcesz oglądać. Wyłącz VPN i powinieneś móc oglądać mecz w aplikacji.

Edit 2: Dziwne, ale odkryłem, że jeśli wyloguję się, gdy VPN jest wyłączony, mogę się zalogować i oglądać mecz bez ponownego włączenia VPN.

Tak, to też nowość dla mnie. Po raz pierwszy jakiś system zablokował wszystkie VPN używane przez ExpressVPN. Czy jest jakaś naprawa?

Mam ten sam problem na iPadzie z NordVPN, ale na iPhone działa idealnie, naprawdę dziwne lol

Dostaję ten błąd, nawet nie używam VPN. Ale dziwne, że działa na niektórych urządzeniach, a na innych nie.