- Większość (kanadyjskich) serwerów jest od kilku tygodni prawie pełna.
- Wybieranie “Naj szybszego” czasami ładuje serwery w USA.
- Karty w przeglądarce nie odświeżają się, pojawia się komunikat “uh oh, coś poszło nie tak”, dzieje się to codziennie. Gdy rozłączę VPN, wszystko działa dobrze. Naprawdę nie chcę wracać do PIA.
Klient Proton Unlimited od 2018.
Też tak mam, ale z serwerami w USA. Wolne/latencja itp.
Czy zgłaszałeś to zespołowi wsparcia? Jeśli tak, możesz podzielić się numerami zgłoszeń? Jeśli nie, zrób to.
Bezpośrednio przez aplikację lub przez formularz kontaktowy:
Przekazaliśmy Twoją opinię dotyczącą dużego obciążenia naszych serwerów zespołowi do dalszego dochodzenia.
Jeśli chodzi o inny problem, czy występuje on na konkretnej stronie internetowej, czy zdarza się niezależnie od odwiedzanej strony? Skontaktuj się z nami, używając opcji “Zgłoś problem” w menu aplikacji, podając więcej szczegółów (w tym dzienniki), abyśmy mogli to dokładniej zbadać (How to report an issue in Proton VPN | Proton VPN).
Tymczasem możesz spróbować zmienić protokół połączenia (How to change VPN protocols or select Smart Protocol | Proton VPN) lub użyć innej przeglądarki, aby sprawdzić, czy problem się utrzymuje.
Tylko +1. Nie łączy się nawet z serwerem, który ustawiłem w profilu, przenosi mnie gdzie indziej. A tam jest jeszcze gorzej.
Miałem tak około dwa tygodnie temu na poprzednim serwerze USA, który działał kilka dni, a potem zniknął lub został usunięty.
Teraz wybieram inny z innej lokalizacji i znowu tak się dzieje.
Nie chcę być tym gościem, bo jestem nowym użytkownikiem Proton, więc nie znam ich historii w tym zakresie, ale wcześniej korzystałem z Torguarda (brak rozdzielania tunelu w końcu mi dokuczył) i nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem.
Może to kwestia szczęścia, ale raz to jedno, a dwa razy w krótkim czasie.
Na razie rozłączony, bo nawet psuje mi to przeglądarkę, która nie jest routowana przez VPN (co skłania mnie do myślenia, że to problem z ich DNS).
Mam problem, gdy łączę się za pomocą profili, to nie działa. Już od jakiegoś czasu muszę używać szybkiego łączenia.
Tak, zgłoszenie z pewnością pomogłoby.
Również, jaki OS używasz? Różne systemy mają różne stosy sieciowe, co prowadzi do różnic w aplikacjach Proton, a to z kolei może powodować dodatkowe różnice.
Dodatkowo, czy problem występuje na wszystkich stronach internetowych, które przeglądasz, czy tylko na wybranych?
Zauważyłem na przestrzeni lat, że wielu Amerykanów woli korzystać z kanadyjskich serwerów z powodu braku zaufania do własnego rządu.
Chcę tylko powiedzieć, że u mnie to zaczęło się dzisiaj na MacOS i iOS, w ciągu ostatnich 12-24 godzin. Jestem w UK, ale głównie używam serwerów szwajcarskich - nawet wybranie Naj szybszego kieruje mnie z powrotem do UK i jest bardzo wolne.
Często nie mogę połączyć się z niektórymi zapisanymi konfiguracjami, a samo Proton VPN jest wolne. Większość korzystam z Wireguard, aby poprawić prędkość, ale to niewiele pomaga.
Moje podstawowe połączenie to około 300Mb/s z pingiem w okolicach 10ms. Proton VPN do najszybszego serwera ma pingi często w 70s, a prędkości czasami spadają do 6Mb/s. To naprawdę uciążliwe, trzeba zmieniać serwery, aby znaleźć dobry.
Wydaje się, że od roku i pół jest coraz gorzej.
Nie jesteś sam. Wszystkie moje 4 połączenia Proton VPN oparte na Wireguard od 2-3 dni są niedziałające, a mam subskrypcję rodzinną.
Kontaktowałem się z obsługą klienta ponad miesiąc temu w tej sprawie i ich odpowiedź nie była zbyt dobra. Nie twierdzę, że nie reagowali, ale ich sugestie nie odzwierciedlają tego, co się dzieje.
Może znaleźć problem, i to jest usługa DNS Proton. Jeśli korzystasz z Old Reddit i sprawdzasz aktywność konta, prawdopodobnie zobaczysz, że Twój adres IP i dostawca usług są zupełnie inne niż podaje ProtonVPN. Dodałem niestandardowy serwer DNS (Cloudflare) i to zdaje się rozwiązywać problem. Nie mam teraz problemów z ładowaniem stron i IP jest właściwie wyświetlane.
Używam ProtonVPN od dwóch lat i nie miałem problemów aż do około trzech tygodni temu. Mam poważne problemy z łączeniem się z serwerami VPN w USA. Aplikacja na Mac OS się zawiesza, czeka na połączenie, a potem się rozłącza. To bardzo irytujące. Zgłosiłem zgłoszenie i wysłałem logi, ale nadal dostaję poziom 1 wsparcia. Jeśli uda mi się połączyć, staram się trzymać jak najdłużej. Boję się zmieniać serwery… to nie jest dobre.
Nie ufaj żadnemu rządowi. 
Nie ufam rządowi kanadyjskiemu, który pod rządami tego nędznika Trudeau nafaszerował konta bankowe protestujących truckerów przeciwko polityce koronawirusa. Piekło zamarło, Trudeau i kanadyjski rząd to śmieci.
Czy możesz podać numer zgłoszenia?
Tak, właśnie zmieniłem na niestandardowy serwer DNS, aż rozwiążą ten problem. Nie jest idealnie, ale gdy alternatywą jest rozłączenie VPN lub brak dostępu do usług opartych na DNS…