Nieważne, do którego serwera próbuję się podłączyć, zatrzymuje się na “łączę się” i tak jest przez cały poranek. Odinstalowałam, zainstalowałam ponownie, upewniłam się, że nie ma żadnych aktualizacji, pokazywały, że serwery są online i dostępne. Próbowałam Austin (które jest moim normalnym wyborem), Chicago, San Francisco, Los Angeles, a nawet Kanadę.
Działało dziś rano, a potem nagle przestało. Mój komputer jest również zaktualizowany i nie napotkałam żadnych błędów. Czy ktoś inny ma ten problem, czy to tylko u mnie? Telefony łączą się, ale połączą się z Los Angeles, a IP pokazuje Austin, więc coś dziwnego się dzieje.
Cześć!
Przykro słyszeć o problemie. Nie doświadczamy dzisiaj żadnych awarii na skalę całej usługi, więc jeśli nadal nie możesz się połączyć, skontaktuj się z naszym zespołem wsparcia – https://support.vyprvpn.com/hc/requests/new
Pracujemy również nad poprawą dokładności geolokalizacji, co pomoże w rozpoznawaniu serwerów jako znajdujących się w Austin. Ale proszę, upewnij się, że mimo iż niektóre strony internetowe nie rozpoznają poprawnie lokalizacji VPN, sam VPN jest nadal w pełni zabezpieczony, end-to-end, między Twoim urządzeniem a naszym serwerem.
Weszłam i odinstalowałam/usunęłam miniporty WAN, które pojawiły się pod moimi adapterami sieciowymi, zrestartowałam komputer i połączyło się od razu. Coś z aktualizacją, którą dzisiaj rano przeprowadziłam, musiało zrobić coś. Ale teraz wszystko działa! Wielkie dzięki!
Super! Cieszę się, że tak się stało!